Followers

Friday, 16 March 2012

Takut

Hello Assalammualaikum semua hey awak semua dah lama dah tak update blog ni sebab tak ada idea lah so hari ni tadi baru lepas breakfast with my parents just me,my mum and my dad yeahh.after balik tadi terus bukak lagu dengar lagu yuna penakut then from there aku dapat idea nak tulis apa dekat blog aku ni.korang pernah tak rasa takut ? kita takut pada banyak benda tak kira jawatan apa pun orang tu in his/her deep heart mesti ada perasaan takut.okay seseorang tu boleh takut pada banyak benda cuma depends dekat orang tu sahaja sama ada dia berani ke tak.

1.Takut kepada Allah

Aku always terbayang katakan lah kalau esok aku mati sempat tak aku nak minta ampun dekat Allah ? Aku bukan manusia yang sempurna aku pun banyak buat dosa.Dosa dekat my parents,dosa dekat kawan-kawan aku and macam-macam jenis dosalah dekat orang sekeliling aku.Aku just hope someday before aku mati aku sempat mintak ampun semua dekat Allah then Insyallah masa Allah tarik nyawa aku Insyallah that time aku dah free from any dosa.Hari-hari lepas solat aku mintak dosa aku diampunkan sebab aku sedar aku tak sempurna aku
pun ada buat salah.

2.Takut hilang orang yang kita sayangi

Just imagine okay satu hari tu korang tengah happy-happy then korang dapat satu phone call kata parents korang dah tak ada.Sedih kan ? Sedih sangat-sangat and susah nak cakap that feeling.So aku dah bertekad selagi my parents still hidup dekat dunia ni aku will always try nak jadi anak yang terbaik untuk diaorang aku dah tak nak buat diaorang sedih lagi aku nak jadi anak yang boleh dibanggakan.Hari-hari aku doa supaya Allah bagi aku masa yang cukup untuk aku balas segala jasa and budi my parents towards me start daripada aku kecik yang tak tahu apa-apa sampailah aku besar macam sekarang.okay jap kenapa aku macam sebak ni.okay okay dah tarik nafas lepas kan semua benda yang past.Parents always nak the best untuk anak dia just kadang-kadang anak dia yang keras kepala macam aku ni susah nak paham and susah nak terima nasihat diaorang okay aku sedar aku banyak buat silap tapi my parents tak ada lah sampai nak hukum aku sampai pukul-pukul aku semua tu aku bersyukur sangat.



3.Takut ditinggalkan by someone yang kita sayang

Yes ini pasal bf.siapa je yang tak takut kalau someday bf dia tinggalkan dia ? come here tell me cepat ! okay aku tak tipu in my deepest heart ada satu feeling yang aku takut sangat-sangat kalau bf aku tinggalkan aku maybe because i'm not perfect enough,maybe ada girl yang lagi cantik yang lagi better daripada aku.Tapi kalau dah memang takdir aku takkan kahwin dengan my bf itu aku terima even susah nak terima actually.Mana ada orang boleh lawan takdir kalau orang tu boleh lawan memang cool gila lah orang tu okay.That feeling bila kita dah break up denagn bf kita and dah tak denagn dia lagi mesti sakit gila and rasa macam jantung kita ni kena tikam guna pisau yang tajam gila.So apa-apa pun aku try to be the best for him.Alhamdulillah sampai sekarang bf aku terima aku seadanya sayang aku macam aku the only girl dalam hidup dia and dia sendiri takut kalau aku tak ada dalam hidup dia.Aku takut kalau Allah just bagi peluang je untuk aku kenal dia untuk aku paham what does it mean by love tapi at the end of it dia bukan jodoh aku tapi at least kita as human kita dah try yang lain semua Allah yang tentukan sebab kita dah usaha yang terbaik.

4.Takut dipulaukan

Pernah tak korang ada perasaan takut dipulaukan by kawan korang ? Macam katakan lah perangai korang ni teruk ke ? Korang ni annoying ke lepas tu kawan korang semua pulaukan ? Okay aku pernah rasa macam gitu okay.Aku tak tahu apa silap aku sampai semua kawan aku sanggup pulaukan aku.Daripada situ aku dah tahu apa makna kawan.Kawan yang betul-betul nak kawan dengan kita.Kawan yang always dengan kita tak kira lah buruk mana pun kita tak kiralah bodoh mana pun silap kita tapi dia memang ikhlas nak kawan dengan kita.Dalam dunia ni aku just ada dua je kawan aku tak ramai kawan.Actually tak guna kalau ada ramai kawan tapi bila kita ada problem tak ada sorang pun yang boleh tolong kita yang always stick dengan kita yang dengar problem kita.Okay my bff is my own bf and kawan baik aku that is syidah dahari.entahlah aku pun tak tahu kenapa aku tak ramai kawan.tapi better kawan sikit daripada kawan ramai sebab tak jamin lagi semua akan support kita bila kita ada problem.Tapi ada jugak sebab kita dipulaukan.Maybe sebab kita tak cantik,badan kita gempal ke tapi society tak patut buat macam kita.Tak kiralah macam mana pun orang tu dia still ada hati and perasaan jugak and one more dia pun manusia jugak so tak baik kita pulaukan orang sebab dia punya physical appearance.Dah Allah cipta dia macam gitu dia pun tak mintak.

5.Takut dekat hantu.

Haha yang ini biasalah dah tahu penakut pergi jugak tengok cerita hantu lepas tu nak masuk tandas pun takut.Same goes to me lah aku pun memang penakut sangat aku takut someday mata aku ni nampak hantu sebab aku lemah semangat aku tak berani nak tengok hantu.Tapi aku pernah dengar Ustaz Kazim cakap "kalau seseorang itu takutkan hantu bermakna dia tak cukup takut dekat Allah" then bila aku dengar aku sendiri pun terasa okay start daripada situ aku belajar untuk takut hanya dekat Allah sorang and tak takut dekat hantu lagi.

6.Takut masa lalu datang pada masa depan

Okay aku mengaku aku memang sebak sangat kalau benda past datang balik masa future aku nanti.Sebab aku dah tak nak rasa benda yang aku pernah rasa dulu.Hati aku sakit sangat-sangat bila aku ingat benda past kalau boleh aku nak buang benda tu daripada kepala aku so that aku takkan ingat lagi tapi apa-apa just let it be your memories and take it as a learning process.okay my past banyak teach aku pasal hidup pasal macam-macam benda.benda tu yang buat aku jadi a better person.Benda yang past yang ajar kita untuk jadi seorang manusia yang sempurna.So manusia memang banyak buat silap dalam hidup dia cuma cara dia dia nak betulkan apa yang dia pernah buat tu yang susah sikit.Tapi apa-apa pun dia kena bangkit bangun daripada terus buat kesilapan then minta maaf dekat orang yang dia pernah buat salah.

Okay ni je lah kot jenis-jenis penakut memang banyak jenis takut tapi kalau aku tulis sampai beratus nanti korang nak ke baca ? nanti tak tentu pasal pening pulak kepala korang sebab banyak sangat benda nak baca kan ? so hope korang enjoy my writing ni so lepas ni kalau aku ada idea lagi aku tulis

Sincerely,
Lisabeats

Wednesday, 11 January 2012

Im so lucky

okay hello semua memang dah lama sangat aku tak update this blog aku rasa dah boleh berhabuk kot blog ni sebab dah lama sangat aku tinggalkan blog ni aku only tulis dekat blog aku ni bila aku rasa inspired nak tulis so bila aku rasa inspired aku will tulis dekat blog ni.okay first and foremost aku memang rasa bersyukur sangat dekat Allah sebab dia bagi aku peluang nak kenal bf aku ni sampai sekarang memang aku rasa macam bertuah sangat aku ada someone like him im really thank to you Allah thanks sebab buat aku kenal dia.and aku tak kan pernah lupakan Allah because he is everything.anything just berdoa je lah dekat dia Insyallah Dia akan dengar semua doa kita just lambat and cepat je but kita kena bersabar sebab maybe dia akan bagi yang lebih baik atau yg terbaik untuk kita.aku dgn bf aku kitaorang still lagi in relationship and our love still strong for each other aku selalu berharap yang whatever happen pun he wont ever leave me sebab dia pernah cakap dekat aku yg dia nak kahwin dekat aku okay tu maybe dah jauh sangat lagipun aku baru 18 tahun tapi x salah kalau bf aku ada simpan cita2 tu and Insyallah someday aku will jadi wife dia.selama ni semua benda yg aku dengan dia hadapi even sometimes aku rasa i dont deserve him but his heart is just so wonderful okay aku dapat rasa someday dia will jadi a good husband  and aku tahu dia memang sayangkan aku sometimes aku macam nak ternangis pun ada just bayangkan je lah selama ni aku selalu cari someone yang sayang aku yg care pasal aku and suddenly aku boleh kenal bf aku ni and aku kenal dia secara kebetulan aku tak pernah terpikir pun yg someday aku will jadi gf dia and be a very important person in his life but now here i am holding the status as his gf and im proud of having him and i wont take his love for granted sebab aku tahu dia sayangkan aku and he wont easily leave me behind because i know how big his love over me tapi only Allah je yang tetapkan kita as hamba dia kena redha dengan semua yang dia dah rancang so the only thing yg aku boleh buat is berdoa dekat dia selalu and hoping someday doa aku akan dimakbulkan.sekarang ni even dia jauh dengan aku sebab dia pegi sambung belajar but both of us always try to contact each other everyday dia will tanya aku dah makan ke belum tanya aku what happen hari ni dia still care pasal aku and aku will always try my best to keep this relationship actually it doesnt matter berapa jauh pun relationship tu but the only matter is sanggup ke tak kita nak hadapi semua benda tu dengan someone yang kita sayang ? that is the point and that situation can show whether someone tu memang betul2 sayangkan kita and still setia dekat kita sebab tak kira lah jauh mana pun terpisah as long the heart still remain for each other.okay lastly aku just nak cakap i really love my bf and i dont want to lose someone like him orang mcm dia hanya datang sekali je dlm hidup aku and aku tak kan sia2 kan dia and i will always stay loyal him.till then guys i hope u enjoy my post for today.kalau korang ada bf please always appreciate him and make him know that you always love him,janganlah merajuk2 lama2 kesian dia nanti nak kena pujuk and kadang2 mengalah je lah tak payah nak ego sangat okay  and one more kalau satu hari dia tak tegur kita apa salahnya kita pulak tegur dia.okay take care of yourself and spread the love to the loved ones and always appreciate of what u had now because it may only come once in your lifetime
sincerely with much love,
lisabeats
XO